Från A till Ö: B som i Giles Blunt

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Jag minns inte hur det kom sig att jag ramlade över Giles Blunt men jag är glad att jag gjorde det. Han skriver polisdeckare som utspelar sig i Algonquin Bay i Kanada. Huvudpersonerna är John Cardinal och Lise Delorme. Jag har läst Fruset offer, En stilla storm, Schamanen och När du läser detta.

Det var ganska länge sedan jag läste dem, och mitt minne är inte så bra (läser ofta om böcker…) men jag har för mig att det finns något lite psykologiskt extra i böckerna som jag tyckte lyfte dem från alla andra tretton-på-dussinet polisdeckare. I En stilla storm dras läsaren tillbaka till 1970-talet, i Schamanen har en indiansk schaman tagit över knarkhandeln med hjälp av åkallade andar och i När du läser detta dras Cardinal personligen in i historien. Hans fru har dött och lämnat efter sig ett självmordsbrev, men är det självmord?

 

Har du någon bra författare på B att dela med dig av?

Annons

4 reaktioner till “Från A till Ö: B som i Giles Blunt

  1. Har också läst och gillat Giles Blunt, men ännu inte läst den sista (?) När du läser detta. Kul med A till Ö! Jag var med på något liknande för länge sedan. Kanske är det dags igen nu 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s