SJ Watson – Before I Go To Sleep

Spännande och tankeväckande!

before-i-go-to-sleep

När Christine Lucas vaknar på morgnarna vet hon inte var hon är eller vem som ligger bredvid henne i sängen. Hon stiger upp och möter ett främmande ansikte i spegeln. Varje dag får hennes man berätta för henne att hon är gift med honom sedan många år tillbaka, och att hon för 20 år sedan var med om en bilolycka och förlorade minnet. Hon minns saker under samma dag, men morgonen efter är de borta igen.

Christine har genomgått en mängd behandlingar för att minnet ska fungera bättre, men alla utan resultat. Hon har dock börjat skriva en dagbok, på inrådan av en läkare som hon träffar när Ben är på jobbet. Läkaren får ringa henne varje dag och berätta var dagboken ligger, så hon kan läsa på om sig själv.

Det säger sig självt att Christine är i en utsatt position. Vem kan hon lita på egentligen? Jag undrar under nästan hela läsningen över mannens motiv, och ibland över läkarens motiv. Det kommer fram att Ben undanhåller en del uppgifter, för Christines bästa, för att bespara henne en massa sorg varje dag. Även detta undrar jag över.

Det är lite kusligt att läsa den här boken. Vad är sjukligt att glömma och vad är normalt? Vilka minnen sitter i kroppen och vilka i huvudet? Utan minnen – vem är man då?

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel.

En smakebit från boken finns här. Andra som läst och tyckt är Bokföring enligt Monika, C.R.M. Nilsson och Annika.

Before I Go To Sleep, 372 sidor (pocket) Black Swan 2011. På svenska: Innan jag somnar, Bazaar förlag 2012

Annons

2 reaktioner till “SJ Watson – Before I Go To Sleep

  1. Jag tyckte det var lite otäckt med alla funderingar som dök upp, det där med minnen och hur utsatt man är om man inte minns något. Spännande bok i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s