Från A till Ö: Y som i Richard Yates

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Jag hoppade över X, men det var ju så länge sedan jag gjorde ett sådant här inlägg att ingen bryr sig om det…

Nu till Y.

Richard Yates har bland annat skrivit Revolutionary Road (1961), som har värmt min hylla i flera år nu. Den lockade mig med sin amerikansk-het, snygga omslag och blurb av Nick Horby (Easily the best novel I’ve read this year).

revolutionary-road

Jag började på den men läste aldrig ut. Revolutionary Road har även filmatiserats med Leonardo DiCaprio och tyvärr såg jag den. Gillade den inget vidare och självklart gör det att jag är ännu mindre sugen på att läsa boken. Men jag vill inte göra mig av med den, för jag kände mig så rik när jag köpte den!

Har du läst något av Richard Yates? Har du någon annan författare på Y att dela med dig av?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s